Зліт "Пошук-232"

2012-09-07

 Пошук-232

З 2 до 6 вересня в Семілукському районі Воронезької області Російської Федерації відбувся VI міжнародний зліт пошукових загонів, які вивчають історію 232-ої Сумско-Київської стрілецької дивізії. На зльоті крім нашої делегації були присутні представники Воронезької області та Алтайського краю Російської Федерації.

Зліт був присвячений 70-річчю початку бойових дій 232 стрілецької дивізії та 80-річчю з дня заснування Семілукського району.

В програму зльоту входило:

Пішохідна екскурсія памятними місцями міста Семілуки, відвідування районного краєзнавчого музею та музею районного центру дитячої творчості;

Лінійки памяті біля Братських могил та поховань воїнів 232 стрілецької дивізії;

Відвідування шкільних музеїв району: музей ім. Румянцева та музей "Русская изба" школи № 2 м. Семілуки; музей "По-над Доном широким" Семілукської сільської школа; музей історії 232 стрілецької дивізії Губарєвської школи;

Зустріч з настоятелем Богоявленського храму батюшкою Сергієм;

Акція "Вінок памяті";

Екскурсія по місцях бойового хрещення 232 стрілецької дивізії;

Обмін подарунками, нагородженя керівників та пошукові загони, відкриття та закриття зльоту.

Крім офіційної програми у нас була ще й своя програма. Ми побували в краєзнавчих музеях Курська та Воронежа, музеї-діарамі "Курська битва" в Белгороді. Ознайомились з музеєм Курської битви "Третье ратное поле России" в Прохоровці, побували на Прохоровському полі. Відвідали могили воїнів 232 сд Героїв Радянського Союзу Сакова Миколи Костянтиновича в Курську та Васильєва Григорія Семеновича в Хохлі.

Члени туристсько-краєзнавчого клубу "Ніка" вдячні керівництву Товариства "Дружба-Нова" за допомогу в організаці поїздки на зліт в Російську Федерацію.

Фотозвіт про екскурсії і участь туристсько-краєзнавчого клубу "Ніка" у зльоті можна переглянути в галереї.

Кiлькiсть переглядiв: 187

Коментарi