VII міжнародний зліт «Пошук-232»

2013-09-03

 Пошук-232У грудні 1941 року в місті Бійськ з молодого сибірського поповнення сформувалася бойова дивізія з первинною назвою – «453-я стрілецька дивізія», пізніше перейменована в 232-у стрілецьку дивізію. На весні 1942 року бійці були відправлені до м. Вороніж, де увійшли до складу 6-ої резервної армії. Дивізія вела важкі бої в районі переправи через річку Дон.

В серпні 1943 року дивізія вступила на територію України, Сумську область. 17 вересня був звільнений Варвинський район. Далі полки дивізії звільняли Київську, Черкаську, Вінницьку області України, Молдавію, Угорщину, Чехословаччину і закінчила війну в 1945 році на захід від Праги.

В далекому Сибіру, в місцях де формувалась 232 стрілецька дивізія, з 11 до 21 серпня проходив VІІ Міжнародний зліт пошукових загонів «Пошук-232», що вивчають історію 232-ої Сумсько-Київської стрілецької дивізії, присвячений 70-річчю Курської битви.

Крім нашої делегації, на зліт прибули делегації пошуковців зі шкіл Воронезької області (с. Губарево – музей історії 232 сд, с. Семілуки – музей «По-над Доном широким», с. Яблочне – шкільна пошукова група), Алтайського краю (с. Новозиряново – група «Пошук»), Республіки Алтай (музей історії 232 сд школи-інтернат №1). Також з нами був син воїна 232 сд Расторгуєв Володимир Олександрович (м.Омськ), його батько загинув під Воронежем в 1942 році.

З 11 по 14 серпня зліт проходив в Новозирянівській школі Заринського району Алтайського краю. Нас зустрічала пошукова група місцевої школи.

 Пошук-232

З 14 по 18 серпня продовження зльоту відбувалося на базі музею історії 232 стрілецької дивізії школи-інтернат №1 м. Горно-Алтайська Республіки Алтай.

 Пошук-232

 Пошук-232

З 19 по 21 серпня закінчення зльоту проходило в м. Новосибірську. Нас зустрічала громадська організація «Блокадник»

 Пошук-232

В роботі зльоту приймали участь представники міністерства освіти, адміністрацій, відділів освіти і культури, ради ветеранів районів і міст де проходив зліт. В м. Горно-Алтайськ зустрічались з ветеранами дивізії Сидоровой Галиною Іванівною та Махліною Катериною Никандрівною.

Під час поїздки ми побували в містах Москва, Барнаул, Заринськ, Бійськ, Горно-Алтайськ, Новосибірськ.

 Пошук-232

Наша поїздка відбулася за підтримки батьків, сільгосппідприємства «Дружба Нова», районного осередку Комуністичної партії України, приватного підприємства «ІТ-сервіс» та приватних підприємців району. Ми щиро вдячні всім за підтримку та розуміння.

На нашому сайті в розділі «Історія клубу» буде подано звіт з фотографія про перебування в Росії.

Кiлькiсть переглядiв: 182

Коментарi