• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська краєзнавча конференція

Всеукраїнська краєзнавча конференція

2015-05-04

28 – 29 квітня 2015 року у м. Києві була проведена Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді "А ми тую славу збережемо", присвячена 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі в роки Другої світової війни.

Конференцію проводив Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді у партнерстві з Радою Організації ветеранів України та Національною спілкою краєзнавців України. До участі в конференції були запрошені учнівські делегації областей України та м. Києва – кращі пошуковці за підсумками роботи та результатів обласних конференцій.

Серед делегатів від Чернігівської області був і представник нашого клубу, Гримайло Анастасія.

Конференція-Київ

Урочисте відкриття конференції відбулося 28 квітня у Меморіальному комплексі "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років", на яке були запрошені представники ветеранських та інших громадських організацій.

Відкрив урочистості від імені організаторів заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Дмитро Григорович Омельченко.

Конференція-Київ

Учасників конференції – учнів, педагогів, ветеранів війни, представників громадських організацій – привітала Світлана Володимирівна Бут– головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України. Від Ради Організації ветеранів України присутніх привітав ветеран війни, вчений історик – Петро Миколайович Калугін, представник Національного музею – Наталія Станіславівна Філатова. Мистецькі колективи м. Києва підготували концертну програму.

Конференція-КиївКонференція-Київ

Конференція-Київ

29 квітня учасниками конференції була організована виставка пошукових матеріалів та робота секцій за напрямами краєзнавчих досліджень. Проводились ці заходи на базі школи І-ІІІ ступенів № 236 м. Києва. Керували роботою секцій вчені Інституту історії України НАН України, музеєзнавці, представники громадських організацій.

Конференція-КиївКонференція-Київ

Конференція-КиївКонференція-Київ

Захід пройшов у святковій, дружній атмосфері. Учасники продемонстрували велику пошукову роботу з дослідження подій і фактів Другої світової війни, героїчних і трагічних подій на українській землі.

Для учасників конференції була проведена автобусно-пішохідна екскурсія містом і залами Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Конференція-Київ

Конференція-КиївКонференція-Київ

За підсумками участі у конференції юні пошуковці нагороджені грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. За закритті конференції перед юними краєзнавцями виступив ветеран-підводник, Академік сільськогосподарських наук Василь Семенович Клюй.

Конференція-Київ

Конференція-Київ

Конференція-Київ

Конференція-Київ

Зазначеною конференцією завершився 2-й етап Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської молоді "А ми тую славу збережемо", але краєзнавчо-пошукова робота продовжується, бо не похоронений останній солдат Другої світової, а сьогодення уже вимагає від нас осмислення подвигів українських воїнів на сході країни в ім'я волі народу і незалежності Української держави.

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi